Förtöj Din jolle och båt säkert - använd AnkorSafe

Var ska jollen förtöjas när man väl kommit i hamn? Alla vet hur irriterande det är när jollen dunkar mot din eller grannens båtsida eller om du inte vet var man ska göra av jollen.

Många som använder kätting närmast ankaret vet hur smutsigt och besvärligt det är att få upp kättingen och hantera den smutsiga kättingen när man fått tillbaks den i båten.

Nu finns det en lösning: Använd AnkorSafe.

Den patenterade metoden är så enkel att det nästan är löjligt. När Du har ankrat för natten är det bara att lägga på AnkorSafe på ankarlinan med en tamp till aktern på jollen och släppa i väg AnkorSafe. Jollen ligger nu bakom Din båt som om den hade ett eget ankare.

Ankra utan kätting och slipp alla bekymmer. Om väderprognosen säger att det kommer att blåsa upp och Du behöver lite bättre ankarfäste är det bara att släppa ut AnkorSafe på ankarlinan med förslagsvis samma tyngd som kättingen skulle ha haft eller kanske lite mer. Nu ligger Du minst lika bra som om Du hade haft kätting. Vill Du göra det extra enkelt så förbereder Du genom att sätta ett stopp på ankartampen ett par meter från ankaret i form av en bit tamp eller liknande. Du kan också släppa ner AnkorSafe tills det tar stopp mot ankaret och sedan dra upp den ett par meter.

Konstruerad för att klara både ankarlina och ankarband. Med glidlager för att rulla ut lätt.

Det finns tidigare försök att lösa problemet med en vikt på en bygel som skulle fästas på ankarlinan. Till skillnad mot detta fungerar den patenterade AnkorSafe i alla lägen.


 

För information och beställning kontakta: Ahling Consulting AB, Sandövägen 105, 139 50 Värmdö, tel. 08-570 244 23 eller 070-727 59 40. E-post: E-post.